Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfritt grovt bröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Glutenfritt grovt bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt pofibrerna svälla 10 min i 1 dl vatten. Blanda mjölmixer, jäst och rismjöl i degbunken. Värm vattnet till 45 °.
  2. Tillsätt vattnet i mjölblandningen under omrörning. Blanda ner pofibrer, smör och honung. Arbeta degen 5–10 min, gärna i köksmaskin.
  3. Smörj och bröa tre 2-litersformar med glutenfritt ströbröd, polenta eller sesamfrö. Fördela den kladdiga degen i formarna. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.
  4. Sätt ugnen på 180° och gärna varmluft. Grädda bröden i nedre delen av ugnen 50–55 min.
  5. Ta bröden ur formarna och låt svalna helt på galler. Skär det sedan i skivor och frys in i små portioner.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Aems 5 februari 2010

    Tack för receptet, :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.