Mycket lättlagad och går snabbt att göra.
Barn älskar den.
Instruktioner
- Smör och socker röres vitt och pösigt. Tillsätt äggulorna. Sist tillsättes mjölet blandat med bakpulvret växelvis med mjölken.
- Grädda tårtbottnen i en liten långpanna ca 20x40 cm i 175 grader i ca 15 minuter.
- Medan du gräddar tårtbotten, vispar du vitorna och socker och vaniljsockret.
- Ta ut tårtbotten och bred på äggviteblandningen och strö på mandlarna och sen på nytt in i ugnen.
Grädda på nytt tills glasyren har blivit lite ljusbrun ca 5-10 minuter.
- När kakan har kallnat vispar man 2 dl grädde med socker och blandar ner 1-2 bananer .
Skär kakan itu på mitten så breder man på grädden på den ena halvan och sätter på den andra .
Nu är den färdig att äta .
- Istället för banan kan man blanda i vad man har, t ex frukter eller bär.
Publicerat den
30 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar