Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God marängtårta

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket lättlagad och går snabbt att göra. Barn älskar den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smör och socker röres vitt och pösigt. Tillsätt äggulorna. Sist tillsättes mjölet blandat med bakpulvret växelvis med mjölken.
  2. Grädda tårtbottnen i en liten långpanna ca 20x40 cm i 175 grader i ca 15 minuter.
  3. Medan du gräddar tårtbotten, vispar du vitorna och socker och vaniljsockret.
  4. Ta ut tårtbotten och bred på äggviteblandningen och strö på mandlarna och sen på nytt in i ugnen. Grädda på nytt tills glasyren har blivit lite ljusbrun ca 5-10 minuter.
  5. När kakan har kallnat vispar man 2 dl grädde med socker och blandar ner 1-2 bananer . Skär kakan itu på mitten så breder man på grädden på den ena halvan och sätter på den andra . Nu är den färdig att äta .
  6. Istället för banan kan man blanda i vad man har, t ex frukter eller bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.