Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

gosmammans nässelsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Smakrik, god, nyttig och framförallt billig! Passa på att plocka hela säsongen med späda skott. Nässlor är även gott i pajer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plocka 2 liter späda nässlor. Använd handskar. Rensa genom att klippa bort skaft och grövre blad. Skölj noga under rinnande vatten, genom durkslag. Koka upp 1 liter vatten och tillsätt nässlorna. Låt sjuda i 10 min. Sila av vattnet, men spara det.
  2. Låt nässlorna svalna. Hacka dem fint. Hacka lökarna fint. Fräs nässlorna i smöret i en tjockbottnad kastrull och tillsätt lökarna. Pudra över mjölet och späd med hälften av nässelavkoket och tillsätt 5 dl vatten och buljongtärningarna. Krydda. Låt sjuda upp medan du vispar samman soppan. Tillsätt 1 dl grädde och låt allt bli varmt.
  3. Servera gärna med ägghalvor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.