Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad kassler med ris

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Är så enkel men ändå så oemotståndligt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Värm fetter i en kastrull. Lägg i den finhackade löken och riset. Rör om med en trägaffel tills allt blir en aning brynt. Häll på vatten, buljongtärning och salt. Koka på svag värme, under lock, till riset är klart.
  3. Smörj en ugnssäker form. Skär kasslern i tärningar. Lägg riset i formen. Lägg kasslern och svampen ovanpå. Tillsätt peppar och ev paprikapulver. Strö över den rivna osten.
  4. Sätt formen mitt i ugnen och låt stå tills osten fått fin färg och rätten är geomvarm ca 10-15 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.