Spenat, fetaost och oliver förvandlar denna italienska klassiker till en grekisk favorit. Oregano och mynta ger extra skjuts åt smaken.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med 1 msk olivolja och ställ åt sidan. Tina spenaten och låt den rinna av. Skala och hacka löken fint. Koka lasagneplattorna enligt paketets anvisningar.
- Värm upp 1 msk olivolja i en stekpanna. Tillsätt blandfärs och lök och bryn i 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp blandningen på en bit hushållspapper.
- Blanda spenat, ricottaost, fetaost, oliver och 2 msk mynta i en skål. Häll 1 dl passerade tomater i botten på den smorda formen. Salta och peppra. Lägg på 3 lasagneplattor.
- Bred ett tunt lager spenatblandning på plattorna. Lägg ett lager färs ovanpå spenatblandningen och bygg på med ½ dl passerade tomater. Salta och peppra. Gör fler lager tills ingredienserna tar slut.
- Täck över med folie och tillaga i ugnen, ca 30 minuter. Strö över resten av myntan och servera.
Publicerat den
24 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar