Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk lasagne med spenat, fetaost och oliver

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spenat, fetaost och oliver förvandlar denna italienska klassiker till en grekisk favorit. Oregano och mynta ger extra skjuts åt smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med 1 msk olivolja och ställ åt sidan. Tina spenaten och låt den rinna av. Skala och hacka löken fint. Koka lasagneplattorna enligt paketets anvisningar.
  2. Värm upp 1 msk olivolja i en stekpanna. Tillsätt blandfärs och lök och bryn i 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp blandningen på en bit hushållspapper.
  3. Blanda spenat, ricottaost, fetaost, oliver och 2 msk mynta i en skål. Häll 1 dl passerade tomater i botten på den smorda formen. Salta och peppra. Lägg på 3 lasagneplattor.
  4. Bred ett tunt lager spenatblandning på plattorna. Lägg ett lager färs ovanpå spenatblandningen och bygg på med ½ dl passerade tomater. Salta och peppra. Gör fler lager tills ingredienserna tar slut.
  5. Täck över med folie och tillaga i ugnen, ca 30 minuter. Strö över resten av myntan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.