Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiska "helgonlika" köttbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Blev bjuden på de här rätten , dagen efter ett bröllop i Saloniki. Det var verkligen en dag med betoning på "dagen-efter"...Så när min väninna hade dukat upp med köttbullar, klyftpotatis och tsatziki, så bestämde vi oss för att helgonförklara henne...! Det här är en "favvo-rätt" hemma hos oss. Jag serverar klyftpotatis, tsatziki och en god sallad till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt ströbrödet bli fuktigt i lite vatten.
  2. Pressa vitlöken över köttet, strö över spiskummin, salt och peppar. Blanda till en slät smet. Tillsätt lite vatten om det känns torrt.
  3. Forma färsen till ovala stora bullar. Värm olivolja i en stekpanna och stek köttbullarna försiktigt gyllenbruna. (Stek inte för mpnga i taget). Ta upp köttbullarna ur pannan och håll någorlunda varma.
  4. Skålla och finhacka tomaterna (eller öppna tomatburken). Häll ner dem i oljan i stekpannan och fräs dem mjuka. Tillsätt ennypa socker, salt och peppar och låt sjuda i 10 minuter.
  5. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt dem sjuda där 3-4 minuter innan servering.
  6. Servera gärna med klyftpotatis, tsatziki och en sallad!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.