En currydoftande vegetarisk gryta med ursprung från den lilla paradisön Grenada.
Instruktioner
- Hacka lök och vitlök. Skala potatis och sötpotatis och skär i tärningar. Strimla paprikan och skär blomkålen i buketter.
- Hetta upp olja i en gryta. Stek lök och vitlök ihop med kryddorna. Häll över kokosmjölken och lägg sedan i potatis, sötpotatis, paprika och blomkål.
- Låt koka upp och späd eventuellt med lite vatten. Ha i sockret och salta. Låt puttra tills alla grönsakerna är mjuka och på gränsen till att falla isär, ca 1 timme.
- Skölj kikärterna, låt dem rinna av och rör ner i grytan. Låt puttra ytterligare 10 minuter. Strö över lite lök eller örter innan servering. Servera med kokt quinoa eller annat gryn och en grönsallad.
Publicerat den
12 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar