Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grenadisk currygryta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En currydoftande vegetarisk gryta med ursprung från den lilla paradisön Grenada.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök. Skala potatis och sötpotatis och skär i tärningar. Strimla paprikan och skär blomkålen i buketter.
  2. Hetta upp olja i en gryta. Stek lök och vitlök ihop med kryddorna. Häll över kokosmjölken och lägg sedan i potatis, sötpotatis, paprika och blomkål.
  3. Låt koka upp och späd eventuellt med lite vatten. Ha i sockret och salta. Låt puttra tills alla grönsakerna är mjuka och på gränsen till att falla isär, ca 1 timme.
  4. Skölj kikärterna, låt dem rinna av och rör ner i grytan. Låt puttra ytterligare 10 minuter. Strö över lite lök eller örter innan servering. Servera med kokt quinoa eller annat gryn och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.