Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad kyckling med Kvibille-mole och hasselbackspotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Med en annorlunda kall sås inspirerad av guacamole, får den grillade kycklingen en helt ny smak

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål och mixa slät med stavmixer eller matberedare. Låt stå kallt minst en timme.
  2. Skär potatisen, dock ej helt igenom, i 3 mm tjocka skivor. Vissa förordar att lägga potatisen i en träslev och skiva, själv tycker jag det är enklare att lägga dem precis UTANFÖR en skärbräda och skära på skärbrädan, så att jag får snitt i potatisen förutom den tjocklek som skärbrädan har. Gör som du vill. Krossa rosmarin, svart- och sichuanpeppar i en mortel.
  3. Smält smöret/margarinet och pensla potatisen med hälften av det. Sätt in mitt i ugnen på 225 grader i c:a 20 minuter. Tag sedan ut potatisen, pensla med resten av det smälta matfettet, krydda med den stötta kryddblandningen, salt efter behag och ströbröd. Skicka in i ugnen igen och låt stå c:a en kvart till.
  4. Kyckling: Stek eller grilla som du vill. Jag förordar alltid en INDIREKT grillmetod för kyckling, men det är valfritt. Kryddning av kycklingen likaså,. En god, grillad kyckling, helt enkelt.
  5. Servera med Kvibillie-mole, hasselbackspotatis och en grönsallad!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.