- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Med en annorlunda kall sås inspirerad av guacamole, får den grillade kycklingen en helt ny smak
Instruktioner
- Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål och mixa slät med stavmixer eller matberedare.
Låt stå kallt minst en timme.
- Skär potatisen, dock ej helt igenom, i 3 mm tjocka skivor. Vissa förordar att lägga potatisen i en träslev och skiva, själv tycker jag det är enklare att lägga dem precis UTANFÖR en skärbräda och skära på skärbrädan, så att jag får snitt i potatisen förutom den tjocklek som skärbrädan har. Gör som du vill.
Krossa rosmarin, svart- och sichuanpeppar i en mortel.
- Smält smöret/margarinet och pensla potatisen med hälften av det. Sätt in mitt i ugnen på 225 grader i c:a 20 minuter.
Tag sedan ut potatisen, pensla med resten av det smälta matfettet, krydda med den stötta kryddblandningen, salt efter behag och ströbröd. Skicka in i ugnen igen och låt stå c:a en kvart till.
- Kyckling:
Stek eller grilla som du vill. Jag förordar alltid en INDIREKT grillmetod för kyckling, men det är valfritt. Kryddning av kycklingen likaså,. En god, grillad kyckling, helt enkelt.
- Servera med Kvibillie-mole, hasselbackspotatis och en grönsallad!
Publicerat den
27 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar