- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En snabb och enkel festrätt.
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt hela champinjoner och stek dem tills de blivit lätt brynta. Flytta över svampen till en skål. Häll 1/4 liter vatten i pannan och tillsätt hela schalottenlökar, honungen och dragon. Lägg på lock men lämna en liten öppning. Koka upp blandningen och låt den sjuda till schalottenlöken blivit genomskinlig och bara 4 msk av vätskan återstår - 8 till 10 minuter.
- Lägg tillbaka champinjonerna i pannan, blanda dem med schalottenlöken och rör om tills allt blivit täckt av den sirapsliknande såsen - ca 2 minuter. Håll de glaserade schlottenlökarna och champinjonerna varma.
- Reducera madeiran eller portvinet till hälften i en liten kastrull på medelstark värme. Tillsätt buljongen och låt blandningen koka upp. Rör ner maizenablandningen i den sjudande vätskan. Fortsätt kokningen tills såsen tjocknat och smaksätt med med salt och svartpeppar. Håll såsen varm medan du gör biffarna.
- Krydda biffarna med salt och svartpeppar och grilla biffarna, på grill eller i grillpanna.
- Lägg den glaserade schalottenlöken och champinjonerna vid sidan av biffarna och häll över såsen.
- Servera genast.
- Tips på tillbehör: haricots verts
Publicerat den
27 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar