Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön currysoppa med rotfrukter och gurksallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vissa knorrar när de tänker grönsaker, men ack så fel. Din värld kommer att vändas upp och ner när du ser allt man kan göra med dem. De här må se ut som den grönaste, nyttigaste och piggaste rätten du har sett, men den är också full av hetta från grön currypasta, fyllighet från kokosmjölk och en fräsch kick från mynta. Laktosfri, äggfri och glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grön curry: Fräs broccolin i lite olja tillsammans med palsternackan. Blanda ner grön currypasta, kokosmjölk, buljongtärning och vatten. Koka upp och låt sjuda tills broccolin är mjuk. Ta eventuellt upp några buketter som du behåller hela och dekorerar med. Vänd ner babyspenaten och kikärterna. Mixa nu soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  2. Gurksallad: Blanda ihop gurka, mynta, ärtskott, kokosflakes och limesaft i en skål. Salta.
  3. Häll upp soppan i skålar. Toppa med eventuellt sparade broccolibuketter, gurksallad och rostad lök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.