Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön sparris med basilikadip

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Roligare att bjuda på än chips, funkar även som tillbehör till buffén

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort 2 cm längst ner på sparrisen. Lägg den i kokande lättsaltat vatten och koka ca 1 minut. Kyl direkt i isvatten. Halvera dem.
  2. Plocka av bladen på basilikan. Lägg äggula, senap, vinäger och schalottenlök i en mixer, starta och kör 30 sekunder innan olivoljan tillsätts i en tunn stråle.
  3. Lägg basilikabladen i mixern, kör ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker. Ställ kallt. Hit går bra att förbereda.
  4. Servering: Häll upp basilikakrämen i snapsglas och stick i sparrisen. Ställ kallt tills de ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.