Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön vårsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Kokosmjölk ger spännande smak och fyllighet åt soppan

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela broccolin i buketter. Skala och hacka schalottenlök och salladslök. Koka 10 min i grönsaksbuljongen. Tillsätt spenat och myntablad, koka ytterligare i 3 min. Häll av buljongen, men spar den. Mixa soppan slät. Tillsätt kokosmjölken. Späd med buljongen till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar
  2. Tillbehören: Skala och dela morötterna på längden i fyra delar. Lägg morötterna i en ugnsform, ringla över rapsolja och strö över flingsalt. Ställ in i ugnen tills det börjar få färg, ca 20 min 225 grader
  3. Garnering: Servera soppan med morötter i skålar strö över kokosflingor och gärna lite hackad salladslök och mynta

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.