Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gröna linser med körsbärstomater och sidfläsk

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Nyttigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använder du torra linser, skölj och blötlägg cirka tre timmar innan tillagning enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Använder du färdiga linser, skölj dem ordentligt innan användning.
  3. Dela tomaterna på mitten och lägg i en skål. Ringla på olja. Salta.
  4. Finhacka löken. Tärna sidfläsket grovt. Bryn sidfläsket och löken i stekpanna. Ringla över honung och balsamvinäger. Låt balsamvinägern koka in i sidfläsket på hög värme i cirka fem minuter. Slå över linser och vatten. Låt dra på låg värme tills vattnet kokat in i grytan.
  5. Mixa ärtor, matlagningsyoghurt, pressad citron, salt och peppar med stavmixer till en grov puré.
  6. Ta stekpannan från spisen och rör försiktigt ner bönor och tomater så att de blir varma. Se till att inte tomaterna mosas.
  7. Toppa med klickar av ärtpurén.
  8. Servera direkt ur pannan!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.