Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakspaj med morötter

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Vegetarisk paj som verkar god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kylskåpskallt matfett i små bitar. Lägg mjölet i en skål och tillsätt matfettet. Finfördela matfettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåpet ca 30 minuter. Degen kan också blandas i en matberedare.
  2. Sätt ugnen på 225°C. Tryck ut degen i en osmord pajform ca 24 cm i diameter. Nagga botten. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt det svalna.
  3. Sänk ugnsvärmen till 200°C. Ansa morötterna och skär dem på snedden i ca 1 cm stora bitar. ansa, snitta och skölj purjolöken och skär den i sneda bitar. Koka morötterna i lättsaltat vatten ett par minuter. Låt purjolöken få koka med den sista minuten. Häll grönsakerna i ett durkslag så att de får rinna av.
  4. Halvera tomaterna. Strö hälften av osten och oreganon på det förgräddade pajskalets botten. Lägg på grönsakerna, tomaterna och oliverna. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll över grönsakerna. Strö över resten av osten och grädda pajen i nedre delen av ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 35 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.