Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsaksspett med avokado- och couscoussallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fräsch och färggrann vegetarisk rätt med bra smakkombinationer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg spetten i blöt.
  2. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen, men tillsätt gurkmeja till vattnet.
  3. Skär gurka, avokado och tomater i små bitar. Blanda ner dem i couscousen tillsammans med saft och rivet skal av lime, olivolja, salt och peppar.
  4. Skär aubergine, paprika och zucchini i bitar. Skär rödlöken i klyftor och lägg grönsakerna i en skål.
  5. Skrubba limefrukterna och riv skalet, tillsätt detta. Häll över olivolja, balsamvinäger, salt och peppar och blanda runt. Låt stå i 30 minuter.
  6. Trä sedan upp grönsakerna på blöta grillspett och grilla dem runtom i ca 10 minuter.
  7. Servera med turkisk yoghurt blandad med rovet limeskal och olivolja samt limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.