Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grov rågbrödslimpa med kakaokross

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Kakaokross, som har blandats i brödet, ger både smak och lite knaprighet. Skållningen bör stå i rumstemperatur minst 8 timmar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skållning: Koka upp vattnet. Blanda kross, frön och salt i en skål. Häll på vattnet. Täck över med plastfolie. Låt stå i rumstemperatur minst 8 tim.
  2. Degen: Smula ner jästen i en degskål. Värm filen till 37°. Tillsätt sirap och honung. Häll blandningen över jästen och rör tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt allt mjöl och den skållade rågblandningen. Degen ska vara ganska lös. Arbeta degen ca 5 min i maskin och minst lika länge för hand. Blanda ner kakaokrosset. Låt jäsa 45 min under bakduk. 4. Klicka degen direkt i en smord avlång form, 1 1/2 liter. Strö på lite rågmjöl och låt jäsa ca 45 min under bakduk.
  4. Sätt ugnen på 175°. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min. Ta upp brödet ur formen och låt det svalna utan bakduk. Låt gärna brödet mogna till nästa dag.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.