Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grova frukostbröd

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Hembakt bröd sätter verkligen guldkant på vardagen och helgen! Glutenfria och laktosfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet. Mät upp bovete och linfrön i en degbunke. Häll det heta vattnet över. Rör om och ställ åt sidan att svalna till fingervarm temperatur. Smula ner jästen och lös upp den i den ljumma krossblandningen. Tillsätt honung, matolja och salt.
  2. Blanda ner den grova mjölmixen. Arbeta till en blank och smidig deg, i maskin i ca 5 minuter, för hand något längre. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
  3. Stjälp upp degen på bakbord med mjölmix. Kavla ut till en fyrkantig platta, ca 32x32 cm. Skär upp i 4x4 rutor. Lägg rutorna på en plåt med bakplåtspapper, låt jäsa i 15-20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Spreja bullarna med vatten och strö över linfrön. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.