Hembakt bröd sätter verkligen guldkant på vardagen och helgen!
Glutenfria och laktosfria.
Instruktioner
- Koka upp vattnet. Mät upp bovete och linfrön i en degbunke. Häll det heta vattnet över. Rör om och ställ åt sidan att svalna till fingervarm temperatur. Smula ner jästen och lös upp den i den ljumma krossblandningen. Tillsätt honung, matolja och salt.
- Blanda ner den grova mjölmixen. Arbeta till en blank och smidig deg, i maskin i ca 5 minuter, för hand något längre. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
- Stjälp upp degen på bakbord med mjölmix. Kavla ut till en fyrkantig platta, ca 32x32 cm. Skär upp i 4x4 rutor. Lägg rutorna på en plåt med bakplåtspapper, låt jäsa i 15-20 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Spreja bullarna med vatten och strö över linfrön. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Publicerat den
3 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar