Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grova tebröd

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Snabbakade och goda bröd, med både russin och sirap, som passar utmärkt att servera tillsammans med en bit ost och en kopp te. Behöver inte jäsas

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, russin, vetekli, salt och bikarbonat i en bunke.
  2. Tillsätt sirap, olja och filmjölk i mjölblandningen. Blanda snabbt samman allt till en deg.
  3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Forma degen till en rulle med mjölad hand.
  4. Skär rullen i 8 bitar. Lägg degbitarna på en bakpappersklädd plåt med snittytan uppåt.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Nova92 16 april 2012

    Jätte enkelt och gott bröd!

  • Nova92 16 april 2012

    Jätte enkelt och gott bröd!

  • LANDJ 18 november 2014

    Kalasgott bröd som vi fiffat till många njutningsfulla gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.