Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grovlimpa med äpple och kanel

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Dinkelmjölet är rikt på protein, B-vitamin och järn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samtliga torra ingredienser. Riv äpplet på den grova sidan av rivjärnet. Rör sedan ner yoghurt, äpple och honung till en jämn smet. När man bakar på dinkel blir degen kladdig. det ska den vara, då blir brödet saftigt.
  3. Blanda inte ner mer mjöl än receptet anger. Smör formarna med rapsolja. Fördela smeten i de två formarna och grädda längst ner i ugnen i ca 1,5 timme.
  4. Låt svalna helt på galler innan du stjälper upp limporna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.