Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grovt fruktbröd i form

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett bröd som bara blir godare av att få mogna en dag, förvarat i plastpåse. Pröva att äta med en bit ädelost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda rågkross, salt och 5 dl vatten i en bunke. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i minst 4 timmar. Låt frukterna rinna av i ett durkslag, ställ åt sidan. Blanda krossblandningen med alla ingredienser i steg 2.
  2. Arbeta degen i en hushållsmaskin i 10 minuter eller 15 minuter för hand. Degen ska vara kladdig och röras kraftigt, inte knådas. Hacka den avrunna frukten grovt och arbeta in i degen, låt jäsa 30 minuter i bunke.
  3. Fördela degen i 2 smorda brödformar, strö på solros- och sesamfrön. Låt jäsa i rumstemperatur i 2 timmar under bakduk. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ brödformarna på nedre falsen i ugnen och sänk temperaturen till 175 grader. Grädda bröden i ca 1 timme.
  4. Stjälp upp bröden ur formarna och låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.