Ett bröd som bara blir godare av att få mogna en dag, förvarat i plastpåse.
Pröva att äta med en bit ädelost.
Instruktioner
- Blanda rågkross, salt och 5 dl vatten i en bunke. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i minst 4 timmar.
Låt frukterna rinna av i ett durkslag, ställ åt sidan.
Blanda krossblandningen med alla ingredienser i steg 2.
- Arbeta degen i en hushållsmaskin i 10 minuter eller 15 minuter för hand. Degen ska vara kladdig och röras kraftigt, inte knådas.
Hacka den avrunna frukten grovt och arbeta in i degen, låt jäsa 30 minuter i bunke.
- Fördela degen i 2 smorda brödformar, strö på solros- och sesamfrön. Låt jäsa i rumstemperatur i 2 timmar under bakduk.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ställ brödformarna på nedre falsen i ugnen och sänk temperaturen till 175 grader.
Grädda bröden i ca 1 timme.
- Stjälp upp bröden ur formarna och låt svalna på galler.
Publicerat den
12 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar