Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grunddeg för glutenfri pizza

 
Skriv ut

Denna pizzadeg är ett utmärkt alternativ för dig som inte tål gluten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Strö jäst och socker över mjölken och låt vila i 5 minuter tills dess att jästen löst sig i vätskan. Rör samman mjölsorterna med fiberhusk, salt och gelatinpulver. Tillsätt degspadet och knåda ihop väl. Blanda i olja och vinäger.
  2. Täck över skålen med plastfolie och låt jäsa i 10 minuter. Lägg sedan över degen i en bakpappersklädd ugnsform och strö lite rismjöl över.
  3. Tryck ut degen i formen , var noga med att den täcker hela ytan. Förbaka i 10 minuter innan du lägger på valfri garnering. Ställ tillbaka i ugnen och grädda ytterligare i 15 minuter. Lägg till sist på osten och låt stå i ugnen ytterligare 5 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.