Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta i ugn med bacon

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Underbar gryta med mycket smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader oavsett sort. Skala och skiva potatisen i tunna skivor, gör samma sak med löken och paprikan. Dela baconet i småbitar med sax.
  2. Börja med att bryna på potatisen, salta lite. Ställ åt sidan. Stek baconet lite knaprigt, ställ åt sidan. Stek löken och paprikan ihop, brynas.
  3. Bryn nötfärsen. Blanda nötfärsen med baconet och lök/paprikan. Smörj en stor gratängform.
  4. Häll på hälften av kött och grönsaksmixen, krydda sen på den med paprikakrydda, cayenne pulver och lite salt. Lägg på ett lager potatis.
  5. Gör om samma sak med grönsaksmixen, avsluta med potatis. Häll på grädden och låt stå i ugnen i 40 minuter. Ta ut formen och höj ugnen till 250 grader.
  6. Häll eller lägg på osten, och in i ugnen och bara så att osten smälter. Tag ut, klart att servera, underbart gott! Ha gärna knäckebröd till och en liten grönsallad. Enjoy!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.