Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gul paprikasoppa med basilikaolja

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härlig färg får soppan när man gör den på enbart gul paprika. Basilikaoljan blir pricken över i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Pressa vitlöken. Fräs lök, paprika och vitlök i en kastrull några minuter. Tillsätt vatten, buljongtärningar och vin.
  2. Sjud under lock i 10 minuter tills paprikan mjuknat. Tillsätt créme fraiche och mixa/kör soppan slät. Krydda med salt och peppar.
  3. Mixa basilikan och oljan till en slät sås.
  4. Ringla basilikaoljan över soppan vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.