- Serverar: 12 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Sjukt söta och extremt mumsiga cupcakes passande till påskens stohej
Instruktioner
- Riv mandelmassan och vispa slätt med smöret. Rör ner ett ägg i taget. Vänd ner mjölet och rör till en slät smet. Fyll små muffinsformar till 2/3 och grädda mitt i ugnen i ca 20 min på 175 grader
Låt kallna på galler utan muffinsformen.
- Blanda färskosten, florsocker, lemon curd till en smidig kräm, bred krämen runt om hela muffinsen så den täcks, Bottnen vänds uppåt och blir kycklingens topp.
Stick i en gaffel så blir det enklare och mindre kladdigt. Lägg kokosflingorna i en påse och droppa i gul karamellfärg och skaka väl tills all kokos är gul.
- Häll upp kokosen i en djup skål och rulla muffinsen så det täcks av flingorna, tryck försiktigt så dem fäster ordentligt.
- Skär till små bitar av lakritssnören och fäst som ögon. Stick ner 3 gojibär som tuppkam och en som näbb.
Publicerat den
2 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar