Härligt ris med kryddiga smaker.
417 kalorier per portion
8 g fett
35 g protein
50 g kolhydrater
Instruktioner
- Skär kycklingfilén i bitar, stek dem i 1 msk smör, salta och peppra. Lägg åt sidan.
Skala och skiva löken. stek den mjuk och lätt gyllenbrun i 1 msk smör 2 minuter.
- Skala och skiva vitlöken, tillsätt den till löken och låt fräsa med 2 minuter.
Tillsätt kanelstång, kardemummakapslar och nejlikor.
Låt koka någon minut.
Tillsätt vatten och smulad buljongtärning.
- Skölj riset, tillsätt det i pannan och rör om ordentligt.
Låt sjuda under lock ca 10 minuter, tills riset nästan är mjukt.
Tillsätt kycklingen och låt sjuda ytterligare 5 minuter under lock.
- Plocka och strö över korianderbladen vid servering.
Publicerat den
11 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar