Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gyllene kycklingpilaff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härligt ris med kryddiga smaker. 417 kalorier per portion 8 g fett 35 g protein 50 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfilén i bitar, stek dem i 1 msk smör, salta och peppra. Lägg åt sidan. Skala och skiva löken. stek den mjuk och lätt gyllenbrun i 1 msk smör 2 minuter.
  2. Skala och skiva vitlöken, tillsätt den till löken och låt fräsa med 2 minuter. Tillsätt kanelstång, kardemummakapslar och nejlikor. Låt koka någon minut. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning.
  3. Skölj riset, tillsätt det i pannan och rör om ordentligt. Låt sjuda under lock ca 10 minuter, tills riset nästan är mjukt. Tillsätt kycklingen och låt sjuda ytterligare 5 minuter under lock.
  4. Plocka och strö över korianderbladen vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.