Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gyllene persikostrudel

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Struden är en österrikisk specialitet. Smördegen ska vara tunt utkavlad och höljet ska dölja de läckraste bär- och fruktfyllningar. Som i det här fallet - persika!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegsplattorna. Lägg samman plattorna. Kavla ut smördegen till en platta, ca 40x40 cm, ev på en bakduk. Pensla degen med mjölk.
  2. Gör fyllningen. Låt persikorna rinna av i ett durkslag eller en sil. Spara 1 msk av spadet.
  3. Riv mandelmassan på ett rivjärn. Rör mandelmasserivet smidigt tillsammans med persikospadet. Smaka av med ingefära.
  4. Bred ut mandelfyllningen i en rand, ca 10 cm bred, mitt på degplattan.
  5. Skiva persikorna. Lägg persikoskivorna ovanpå mandelfyllningen.
  6. Vik in degens sidor över fyllningen. Rulla eller vik ihop strudeln, gärna med hjälp av bakduken.
  7. Lägg strudeln med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla med uppvispad äggula.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Täck strudeln med folie eller bakplåtspapper om den blir mörk alldeles för snabbt.
  9. Låt svalna på plåten. Skär sedan i ca 2 cm breda bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.