Struden är en österrikisk specialitet. Smördegen ska vara tunt utkavlad och höljet ska dölja de läckraste bär- och fruktfyllningar. Som i det här fallet - persika!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegsplattorna. Lägg samman plattorna. Kavla ut smördegen till en platta, ca 40x40 cm, ev på en bakduk. Pensla degen med mjölk.
- Gör fyllningen. Låt persikorna rinna av i ett durkslag eller en sil. Spara 1 msk av spadet.
- Riv mandelmassan på ett rivjärn. Rör mandelmasserivet smidigt tillsammans med persikospadet. Smaka av med ingefära.
- Bred ut mandelfyllningen i en rand, ca 10 cm bred, mitt på degplattan.
- Skiva persikorna. Lägg persikoskivorna ovanpå mandelfyllningen.
- Vik in degens sidor över fyllningen. Rulla eller vik ihop strudeln, gärna med hjälp av bakduken.
- Lägg strudeln med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla med uppvispad äggula.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Täck strudeln med folie eller bakplåtspapper om den blir mörk alldeles för snabbt.
- Låt svalna på plåten. Skär sedan i ca 2 cm breda bitar.
Publicerat den
23 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar