Härlig maräng, tänk på att använda en vass kniv när du skär upp den
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Rita två rundlar efter en form med löstagbar kant, ca 24 cm på bakpapper.
Vispa äggvitor, socker, bakpulver och salt till en fast skum.
Bred ut smeten i rundlarna, ca 1 cm innanför markeringen, obs marängen flyter ut under gräddning. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
OBS tips sätt en kniv i ugnsluckan under gräddningen så får du sprödare maräng.
- Till fyllningen tinar du bären spar lite till garnering vispa grädden fast.
Rör samman äggulor, florsocker och citronskal. Vänd ner grädden och hallon i äggsmeten.
Lägg en av marängbottnarna i formen. Häll på fyllningen och täck med den andra bottnen.
- Låt stå i frysen minst 4 timmar.
Ta fram tårtan i rumstemperatur 40-60 minuter innan den ska serveras.
Sikta över florsocker och garnerna med hallon.
Publicerat den
24 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar