Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Härlig dessertkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Härlig maräng, tänk på att använda en vass kniv när du skär upp den

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Rita två rundlar efter en form med löstagbar kant, ca 24 cm på bakpapper. Vispa äggvitor, socker, bakpulver och salt till en fast skum. Bred ut smeten i rundlarna, ca 1 cm innanför markeringen, obs marängen flyter ut under gräddning. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. OBS tips sätt en kniv i ugnsluckan under gräddningen så får du sprödare maräng.
  3. Till fyllningen tinar du bären spar lite till garnering vispa grädden fast. Rör samman äggulor, florsocker och citronskal. Vänd ner grädden och hallon i äggsmeten. Lägg en av marängbottnarna i formen. Häll på fyllningen och täck med den andra bottnen.
  4. Låt stå i frysen minst 4 timmar. Ta fram tårtan i rumstemperatur 40-60 minuter innan den ska serveras. Sikta över florsocker och garnerna med hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.