Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hålkakor med frömix

 
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Gott till morgonkaffet eller kvällsteet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Ljumma mjölken till 37 grader.
  3. Häll den över jästen och rör tills den har löst sig.
  4. Tillsätt rapsolja, salt och honung samt det mesta av mjölet och arbeta till en slät deg.
  5. Täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ut till en längd.
  7. Dela den i tre lika delar.
  8. Forma degbitarna till runda bollar, lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta ut med handen till platta runda kakor.
  9. Gör ett hål i mitten med ett litet mått eller glas. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
  10. Pensla kakorna med vatten och garnera med frön.
  11. Placera plåten mitt i ugnen och grädda ca 15 minuter i 225 grader.
  12. Låt kakorna svalna övertäckta på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.