Gott till morgonkaffet eller kvällsteet
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
- Ljumma mjölken till 37 grader.
- Häll den över jästen och rör tills den har löst sig.
- Tillsätt rapsolja, salt och honung samt det mesta av mjölet och arbeta till en slät deg.
- Täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ut till en längd.
- Dela den i tre lika delar.
- Forma degbitarna till runda bollar, lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta ut med handen till platta runda kakor.
- Gör ett hål i mitten med ett litet mått eller glas. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
- Pensla kakorna med vatten och garnera med frön.
- Placera plåten mitt i ugnen och grädda ca 15 minuter i 225 grader.
- Låt kakorna svalna övertäckta på galler.
Publicerat den
29 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar