Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och äppeltårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

275 kalorier per portion Denna tårta görs av filodeg och går snabbt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i skivor. Låt äpplena koka i apelsinjuicen tills de ä mjuka, 8-10 minuter. Pensla sex av filodegsarken tunt med olja, lägg dem på varann och sedan i en pajform med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Grädda i ugnen 5 minuter.
  3. Ta upp äpplena ur juicen, lägg äpple och hallon i formen. Pensla resten av degarket tunt med olja och lägg sedan dem som lock på frukten.
  4. Grädda i ugnen tills degen har blivit frasig och fått färg, 15-20 minuter.
  5. Sikta över florsocker och servera varje portion med ½ matsked mini fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.