Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonfromage LCHF

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hittade detta recept i Aftonbladets bilaga Wellness

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa hallonen med en stavmixer. Spara några hallon till garnering.
  2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka 10 minuter.
  3. Separera gulor och vitor och lägg i två bunkar. Blanda gulorna med lite stevia om du vill ha sötare smak.
  4. Vispa vitorna till hårt vitt skum och vispa därefter gulorna i 4-5 minuter med elvisp. Vispa sedan grädden i en separat bunke.
  5. Ta upp gelatinet ur vattnet. Lägg gelatinet i en kastrull och låt smälta tillsmmans med citronsaft och vaniljpulver på svag värme.
  6. Blanda gelatinet med hallonpurén i en bunke. Rör ner hälften av grädden i äggulorna och tillsätt hallonpurén. Blanda ner resten av grädden och vänd försiktigt ner äggvitorna.
  7. Fördela i portionsglas. Låt stelna i kylskåp en timme. Toppa med hallon och citronmeliss. Servera med vispgrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.