Hittade detta recept i Aftonbladets bilaga Wellness
Instruktioner
- Mixa hallonen med en stavmixer. Spara några hallon till garnering.
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka 10 minuter.
- Separera gulor och vitor och lägg i två bunkar. Blanda gulorna med lite stevia om du vill ha sötare smak.
- Vispa vitorna till hårt vitt skum och vispa därefter gulorna i 4-5 minuter med elvisp. Vispa sedan grädden i en separat bunke.
- Ta upp gelatinet ur vattnet. Lägg gelatinet i en kastrull och låt smälta tillsmmans med citronsaft och vaniljpulver på svag värme.
- Blanda gelatinet med hallonpurén i en bunke. Rör ner hälften av grädden i äggulorna och tillsätt hallonpurén. Blanda ner resten av grädden och vänd försiktigt ner äggvitorna.
- Fördela i portionsglas. Låt stelna i kylskåp en timme. Toppa med hallon och citronmeliss. Servera med vispgrädde.
Publicerat den
17 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar