Den här brödfria pizzan är snarare en "new take" på spansk tortilla där bottnen är gjord på ägg, lök och potatis. Den är fantastiskt god och maxad med proteiner och ett bra alternativ för den som vill undvika gluten eller annat mjöl.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Hacka löken, skiva vitlöken och tärna den kokta potatisen i ca ½ cm stora bitar. Svetta lök och vitlök i olivolja i en stekpanna. Tillsätt den tärnade potatisen och stek så det får en gyllene färg. Smaksätt med flingsalt och svartpeppar. Låt svalna något.
- Riv halloumin grovt och blanda med ägg, mjölk, fiberhusk och potatisblandningen. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Forma till 4 runda pizzabottnar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda bottnarna i ugnen i ca 10 minuter, tills de får färg.
- Gör tomatsåsen:
Riv vitlöken och fräs den i olivolja. Tillsätt tomater och smaksätt med honung, balsamvinäger, flingsalt och svartpeppar. Koka i ca 3 minuter.
- Topping:
Skiva vitlök och potatis lövtunt. Skär champinjoner, tomater och mozzarella i skivor.
- Ta ut bottnarna och lägg på valfri topping. Grädda i ytterligare ca 10 minuter. Garnera med rucola eller färsk basilika.
Publicerat den
13 februari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar