Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrad gravlax med chèvresallad och kronärtskockskräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fräsch och lätt rätt. Servera med kokta rödbetor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka rödbetorna. Skala dem när de har svalnat. Dela större rödbetor i halvor eller kvartar.
  2. Koka potatisen med skal. Låt svalna och dela dem.
  3. Skär chèvren i bitar. Skala löken och skär den i ringar. Blanda ost och lök med potatis och spenat.
  4. Mixa kronärtskockorna med övriga ingredienser till en slät kräm.
  5. Slunga runt rödbetorna i smör. Slå på vinäger. Krydda med 1 krm salt och ½ krm svartpeppar.
  6. Skär laxen i 4 bitar. Behåll ev skinnet. Halstra den snabbt så att den blir ljummen. Garnera med lime. Strö gärna över ½ tsk flingsalt och 1 krm svartpeppar. Servera med kronärtskockskrämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.