Med fina råvaror behöver man inte krångla till det. Bara vänd i mjöl och stek. Såsen kan förberedas fram till momentet med silningen. Servera rätten med kokt potatis och en sallad.
Instruktioner
- Börja med såsen. Lägg alla ingredienser utom grädde, mjöl och basilika i en kastrull och koka ihop tills drygt hälften av vätskan återstår. Sila av och tillsätt grädden. Koka upp igen och red av såsen med lite vetemjöl. Det gör du så här: Vispa ut mjölet i lite kallt vatten tills det är klimpfritt innan du vispar ner det i den varma såsen och låter den koka lite till. Hacka basilikabladen och rör ner dem i såsen.
- Vänd fiskfiléerna i vetemjöl och stek dem i smör 2-3 minuter på varje sida. De får inte bli överstekta. Salta och peppra efter eget tycke.
- Servera fisken med såsen, potatis och en sallad.
Publicerat den
9 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar