Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrad marulk med basilikasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med fina råvaror behöver man inte krångla till det. Bara vänd i mjöl och stek. Såsen kan förberedas fram till momentet med silningen. Servera rätten med kokt potatis och en sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Lägg alla ingredienser utom grädde, mjöl och basilika i en kastrull och koka ihop tills drygt hälften av vätskan återstår. Sila av och tillsätt grädden. Koka upp igen och red av såsen med lite vetemjöl. Det gör du så här: Vispa ut mjölet i lite kallt vatten tills det är klimpfritt innan du vispar ner det i den varma såsen och låter den koka lite till. Hacka basilikabladen och rör ner dem i såsen.
  2. Vänd fiskfiléerna i vetemjöl och stek dem i smör 2-3 minuter på varje sida. De får inte bli överstekta. Salta och peppra efter eget tycke.
  3. Servera fisken med såsen, potatis och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.