Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrade salviabiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här biffarna har en kraftig smak av salvia som smälter i munnen, oavsett om de genomsteks eller halstras. Servera med en len champinjonsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färs, lök, 1 msk salvia, ½ tsk salt och 1 krm peppar i en skål. Rör om ordentligt och dela färsen i fyra lika stora delar. Forma varje färsdel till en biff som är cirka 2 cm tjock.
  2. Spreja eller pensla en stor stekpanna med olja och hetta upp till medelvärme. Halstra eller stek biffarna 5-15 minuter tills de får önskad färg eller stekyta. Vänd dem en gång under tiden.
  3. Smält smöret i en medelstor stekpanna och tillsätt sedan svampen och resten av salvian. Fräs cirka 5 minuter under omrörning, tills svampen är mjuk. Rör ner mjölet och bryn cirka en minut.
  4. Tillsätt buljongen lite i taget och låt sjuda tills såsen börjar tjockna. Rör till sist ner grädden. Smaka av med salt och peppar.
  5. Om biffarna ska halstras är det perfekt att använda en grillpanna. Hetta upp pannan tills den är mycket het och halstra tills biffarna fått fina ränder.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.