Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hannas kyckling i tryckkokare

 
  • Serverar: 5-7 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Ett jättegott recept som är enkelt och billigt att göra. Var försiktig med sambal oeleken bara så det inte blir för starkt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär en hel tinad kyckling i fem, sex bitar. Bryn alla bitarna så porerna stängs och kycklingen inte blir torr. Eventuellt direkt i tryckkokaren med lite olja eller i en stekpanna.
  2. Sätt igång riset i en egen kastrull. Gör som anvisningarna på förpackningen.
  3. Lägg sen kycklingbitarna tillsammans med vattnet, kycklinginälvorna, sambal oeleken, grön curry pasta, salt och peppar i tryckkokaren. Stäng tryckkokaren ordentligt.
  4. Sätt på plattan på högsta effekt och när det bildats tryck så att den röda piggen åkt upp och det kommer en jämn ånga ur tryckkokaren så sänk plattan till låg värme. Sjunker piggen så får du öka värmen på plattan igen. Koka det hela i 8-10 minuter på nr 2 på tryckkokaren.
  5. Ta sen tryckkokaren från plattan, släpp ut trycket genom att vrida på tryckregulatorn först till 1an och sen till ångsymbolen. Alternativt låt det rinna lite kallt vatten försiktigt på tryckkokaren.
  6. Sila skyn och gör en currysås på det. Currysåsen gör du genom att finhacka en liten lök. Fräs tillsammans med lite curry. Häll på önskad mängd vatten. Häll på lite grädde. Smaka av såsen, eventuellt salta mera. Ta lite mjöl och vispa i ett glas med lite vatten. Vispa sen ner det försiktigt i currysåsen så den tjocknar.
  7. Ta bort benen och skinnet från kycklingen och riv/skär kycklingen i mindre bitar. Lägg kycklingen direkt i currysåsen, rör om.
  8. Servera det hela tillsammans med riset och en god sallad,

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.