Äpplekakor tröttnar man inte på i första taget. Den här saftiga varianten är mycket god. Citronsaften ger kakan en härligt frisk smak som få kan motstå.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om väl efter varje ägg. Rör ner citronsaften i sockersmeten.
- Blanda mjöl, havregryn och bakpulver i en separat bunke. Häll ner mjölblandningen i sockersmeten. Rör till sist ner yoghurt och honung.
- Smöra och mjöla en springform, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och släta till ytan. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stick ner äppleklyftorna i smeten och strö över råsockret.
- Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen ca 55 minuter. Känn med en provsticka att kakan är torr, d v s att provstickan inte blivit kladdig.
- Låt kakan svalna något. Pudra över florsocker och servera gärna kakan med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.
Publicerat den
30 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar