Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekakor med blåmögelost

 
Skriv ut

Njut dem rakt upp och ned eller med en skiva av din favoritost ovanpå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 12 kakor
  2. Värm ugnen till 175 grader. Klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Ta undan 2 msk havregryn. Blanda resterande havregryn med övriga torra ingredienser i en bunke. Tillsätt och arbeta in smöret och hälften av mögelosten till en smuldeg. Tillsätt mjölken i små omgångar och arbeta ihop till en smulig men sammanhängane deg. Knåda samman resterande ost och havregryn i en separat skål.
  3. Kavla ut degen 3 mm tunn på en lätt mjölad arbetsyta. Ta ut runda kakor, 6 cm i diameter, med mått och lägg dem på plåtarna. Pensla med vatten och fördela ost och havreblandningen ovanpå. Grädda kakorna gyllene i 15 - 20 minuter. Ta ut ur ugnen och lägg över kakorna på galler för att svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.