Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekex hårda

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Havrekexen är ett måste till jul. Jag älskar när de är hårda

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ihop alla torra ingredienser. Smält smöret och slå i mjölken. Blanda ihop vätskan med de torra ingredienserna. Enligt receptet ska det vara 5 dl vetemjöl i degen, men jag tyckte att degen blev lite väl kladdig så jag tillsatte säkert 2 dl till under utbakningen och det blev bra. Kavla ut degen ganska tunt och ta ut rundlar med ett runt kakmått eller ett glas i lämplig storlek. Lägg kexen på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i 200°c, tills de har fått fin färg. Låt kallna på plåt. Förvara kexen i en burk och inte i plastpåse, då blir de mjuka. För mig blev det två burkar havrekex av detta recept.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.