Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hel entrecôte med vårsallad och röd quinoa

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Den röda quinoan tillsammans med den gröna och vita sparrisen blir ett smalt tillbehör till den rejäla köttbiten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med glacen. Skala och hacka löken. Skala och krossa vitlöken. Smält sockret i en kastrull utan att röra i det. Låt det bli ljusbrunt. Häll på vatten, fond och vinäger. Sockret kan stelna till när vätskan hälls på, men det löser snart upp sig igen. Tillsätt lök, vitlök, svartpeppar, äppelmos och liquid smoke.
  2. Låt koka ihop tills glacen fått god smak och simmig konsistens, ca 20 minuter. Smaka av med salt. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa i glacen. Låt koka upp och sedan kallna. Spara hälften av glacen till servering.
  3. Krydda köttet med salt och peppar. Grilla på indirekt värme tills innertemperaturen är 60-65 grader, beräkna 45-60 minuter. Pensla med glacen ofta för en rikare smak.
  4. Skölj och koka quinoan i buljong enligt anvisning på förpackningen. Skala den vita sparrisen. Bryt av den nedersta delen på vit och grön sparris. Ansa och skrapa morötterna. Skär vitkålen i klyftor. Gnid in grönsakerna med rapsolja och krydda med salt och peppar.
  5. Grilla grönsakerna på direkt värme 10-15 minuter. Därefter kan man ta dem åt sidan tills entrecôten börjar bli färdig för att de sista 20 minuterna värma dem på indirekt värme. Blanda grönsaker med quinoa och granatäppelkärnor.
  6. Skär köttet i rejäla skivor och servera med salladen och den sparade glacen.
  7. Konsten att grilla på låg värme: Fyll halva grillen med briketter. Vänta cirka en halvtimme tills glöden fått en grå färg. Placera köttet på den halva av grillen som inte har glödbädd och lägg på locket. Sätt en stektermometer i den tjockaste delen av köttet. Nu grillas köttet på indirekt värme och får god smak av röken. Köttet är färdigt när det nått den önskade temperaturen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.