Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helenas chokladkaka

 
Skriv ut

Fett är nödvändigt för att vår kropp ska fungera. Ursprungsidén till den här ckohladkaka kommer från min granne Helena. Jag har ändrat och lagt till lite. /Kristina Eriksson Receptet kommer från boken Nyttiga fetter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kakan: Värm margarinet i en 2-liters kastrull. Tillsätt socker, salt, vaniljsocker, kakao, ägg och vetemjöl.
  3. Smörj en 2-liters tårtform på insidan av kanten. Klipp ut ett bakplåtspapper stort som bottnen och lägg det i formen. Häll smeten i formen och grädda i 25 minuter (kakan ska vara lös i mitten). Låt chokladkakan svalna och vänd den därefter upp och ner så att den lossnar.
  4. Frosting: Värm margarinet till chokladfrostingen i en kastrull. Tillsätt florsocker, kakao och grädde. Vispa äggvitan till skum och rör ner den i chokladfrostingen. Bred chokladfrostingen över kakan.
  5. Strö på nötter och dekorera med röda bär. Sikta över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.