Fett är nödvändigt för att vår kropp ska fungera.
Ursprungsidén till den här ckohladkaka kommer från min granne Helena. Jag har ändrat och lagt till lite. /Kristina Eriksson
Receptet kommer från boken Nyttiga fetter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kakan:
Värm margarinet i en 2-liters kastrull.
Tillsätt socker, salt, vaniljsocker, kakao, ägg och vetemjöl.
- Smörj en 2-liters tårtform på insidan av kanten.
Klipp ut ett bakplåtspapper stort som bottnen och lägg det i formen.
Häll smeten i formen och grädda i 25 minuter (kakan ska vara lös i mitten).
Låt chokladkakan svalna och vänd den därefter upp och ner så att den lossnar.
- Frosting:
Värm margarinet till chokladfrostingen i en kastrull.
Tillsätt florsocker, kakao och grädde.
Vispa äggvitan till skum och rör ner den i chokladfrostingen. Bred chokladfrostingen över kakan.
- Strö på nötter och dekorera med röda bär.
Sikta över florsocker.
Publicerat den
23 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar