Gott nu till sommaren på grillen.
Instruktioner
- Gör kryddblandningen och gnid in köttet med den.
Hacka aprikoserna och vitlöksklyftorna till glazen och lägg dem i en kastrull. Tillsätt honung, balsamvinäger och soja. Koka upp och låt koka i 5 minuter.
- Om det verkar för tjockt, späd med lite vatten.
Låt svalna och mixa med en stavmixer. (Använd bägaren till mixern för det skvätter annars).
- Hacka aprikoserna och valnötterna samt den färska salvian till fyllningen. Skär en ficka längs benet i karrén, och tryck i så mycket som möjligt av fyllningen.
Sätt i en matlagningstermometer i köttet. Grilla indirekt under lock. Pensla köttet då och då med glazen.
- När innertemperaturen är 70º är köttet färdigt.
Låt det vila i 5-10 minuter innan det skärs upp.
Publicerat den
20 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar