Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helgrillad aprikosfylld fläskkarré med rub

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott nu till sommaren på grillen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör kryddblandningen och gnid in köttet med den. Hacka aprikoserna och vitlöksklyftorna till glazen och lägg dem i en kastrull. Tillsätt honung, balsamvinäger och soja. Koka upp och låt koka i 5 minuter.
  2. Om det verkar för tjockt, späd med lite vatten. Låt svalna och mixa med en stavmixer. (Använd bägaren till mixern för det skvätter annars).
  3. Hacka aprikoserna och valnötterna samt den färska salvian till fyllningen. Skär en ficka längs benet i karrén, och tryck i så mycket som möjligt av fyllningen. Sätt i en matlagningstermometer i köttet. Grilla indirekt under lock. Pensla köttet då och då med glazen.
  4. När innertemperaturen är 70º är köttet färdigt. Låt det vila i 5-10 minuter innan det skärs upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.