Skiva den helstekta fläskfilén och skeda över filén schalottenlökarna och russinen som puttrat i vinet och servera gärna med gratinerad potatis.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Putsa fläskfilen fri från senor och hinnor. Salta och peppra generöst. Bryn runt om i en het stekpanna med 1 msk smör. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i ca 30 minuter.
- Skala och bryn schalottenlökarna i 1 msk smör. Strö över socker och låt smälta med löken.
- Häll på vin, vatten, fond, russin, timjankvistar och muskot. Krydda med salt och peppar.
- Låt puttra på låg värme under lock i 10 minuter. Ta av locket och småkoka i ytterligare 5 minuter. Vänd ner persiljan precis före servering.
- Skär fläskfilén i cm-tjocka skivor och lägg upp på tallrikar. Skeda över lök och russin. Garnera gärna med vackra timjankvistar. Gott till är gratinerad potatis.
Publicerat den
6 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar