Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hembakat knäckebröd á la Stufenäs

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Detta goda, spröda knäckebröd är mycket lättbakat och har en god smak av kummin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen i vattnet. Rör ner kummin, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i 6 bitar. Kavla ur till runda, tunna knäckebröd, stora som en ugnsplåt, på väl mjölat bakbord.
  3. Grädda bröden i mitten av ugnen, 12-15 min, tills de hårdnat.
  4. Låt kallna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • babbs 7 februari 2009

    Har bakat det här brödet två gånger nu, en gång med kummin och en gång utan. Jättegott och sprött. Nu ska jag testa att krydda med dillfrö.

  • Roggan 1 december 2009

    Jättegott! Tog dinkel istället för vetemjöl. Undrar om det hinner ta slut innan jul. Har gjort dubbel sats!

  • Matelina 22 december 2009

    jätte gott och lättbakat knäckebröd. Det är första gången som jag gjort knäckebröd och måste säga att jag blev nöjd med resultat. super bra recept!

  • 7201 25 juli 2011

    Supergott superenkelt....Helt i min smak. Nästa gång jag bakar det så kommer jag att strö över flingsalt innan dom åker in i ugnen. 5 av 5 möjliga

  • natrup 14 augusti 2011

    Supergott och verkligen enkelt att göra! Tog lite flingsalt på som någon tipsade om och det blev jättegott! Tack för detta recept, det tänker jag göra fler gånger!

  • smul_mia 29 december 2012

    Är super gött!! denna gång får jag verkligen göra en mega stor sats!! ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.