Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemgjorda pommes frites med fänkålssalt och majonnäs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Onyttigt men ack så gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba eller skala och skär potatisen i skivor, ej för tunna och sedan i strimlor. Vispa ihop vatten, salt och vinäger och lägg i potatisstrimlorna. Låt ligga ca 20 minuter så att stärkelsen dras ut.
  2. Fänkålssalt: Mixa fänkålsfrö och flingsalt i en kryddmixer eller mortel.
  3. Majonnäs: Vispa ihop äggula, vinäger och senap. Häll försiktigt i oljan under vispning, först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaka av med salt och socker.
  4. Hetta upp oljan till 160 grader och fritera potatisen i omgångar 4-5 minuter, tills den är mjuk men inte fått färg. Låt den rinna av, Detta kan förberedas upp till 2 dagar i förväg.
  5. Hetta upp oljan till 180 grader. Fritera potatisen igen i omgångar ca 3 minuter före servering så att den blir gyllenbrun och krispig. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över fänkålssalt och krasse. Servera som ensamrätt med majonnäsen eller till en god köttbit.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.