Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemkokt pölsa

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Äter aldrig något annat än hemgjord pölsa

Ingredienser

Instruktioner

Koka av köttet tills det är mört + läggarna. Mal läggarna och kött varvat med gullökarna. Späd med fläsk spadet och kött spadet. Koka gröt riset i vatten och blanda ner i köttet som är malt. Krossa kryddpepparn salta och ha i svartpeppar. Kokas upp under omrörning Späd eventuellt med mer av spadet. Smaka av det kan behövas mer kryddor.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • herrp 26 september 2008

    I riktig pölsa är det alltid korngryn osm är kokta i köttbuljongen.

  • annelieberggren 13 januari 2009

    håller med dig, det är den bästa, jag kokar stor kok på älg när vi har slaktat, tar då ben och spill. jag har ochså korngryn.

  • klantig 8 januari 2013

    Jag kokade pölsa på jobbet i dag och blev så sugen på mammas pölsa så jag ringde och frågade hur hon gör :) Ditt recept är ganska nära hennes så nu kan jag koka egen god pölsa på älggött. Riktig pölsa är med grötris och älgkött för så gör mamma

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.