Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjord ostdip

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna ostdip är idealisk till snacks. Den smakar även utmärkt gott till råkoststavar eller till sprödrostat bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka vitlöken fint. Skölj alla färska örtkryddor. Nyp av bladen från basilika, mejram och oregano. Hacka alltsammans fint med persilja och gräslök.
  2. Lägg kesella, keso och vitlök i en hög skål och mixa blandningen till en puré med en mixerstav, eller lägg ingredienserna i en matberedare/mixer och kör till en puré.
  3. Tillsätt citronsaft, salt och peppar och puréa ytterligare så att det blir en fin krämig massa. Tillsätt slutligen kryddorna och blanda ner dem för hand - mixa inte!
  4. Lägg upp dippen i en glasskål. Täck med folie och ställ kallt en timme. Garnera med gräslök och basilikablad precis innan serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.