En härligt god pölsa som det tar lite tid att göra men ack så god.
Instruktioner
- Lever bör ligga i mjölk över natten för att lindra leversmaken.
Korngryn som kokats och fått svalna ska bestå till en tredjedel i mängd av det malda köttet.
- Koka kött, fläsk och lever i stor kastrull.
Låt svalna.
Mal köttet, fläsket och levern.
Blanda de kokta korngrynen med det malda köttet/fläsket/levern och löken, späd med kokspadet till önskad konsistens.
Vitpeppar, krossad kryddpeppar och salt efter smak. För bättre must i smaken, använd köttbuljongtärningar i stället för salt. Smaka av allteftersom, tills Du känner Dig nöjd.
- Sirap och ättika efter smak (ca 6 msk 7% ättika, 6 msk sirap) Men det är Dina smaklökar som avgör.
- Servera pölsan med rödbetor, bacon, stekt ägg och hackad rå lök till.
Publicerat den
25 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar