Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjord pölsa

 
Skriv ut

En härligt god pölsa som det tar lite tid att göra men ack så god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lever bör ligga i mjölk över natten för att lindra leversmaken. Korngryn som kokats och fått svalna ska bestå till en tredjedel i mängd av det malda köttet.
  2. Koka kött, fläsk och lever i stor kastrull. Låt svalna. Mal köttet, fläsket och levern. Blanda de kokta korngrynen med det malda köttet/fläsket/levern och löken, späd med kokspadet till önskad konsistens. Vitpeppar, krossad kryddpeppar och salt efter smak. För bättre must i smaken, använd köttbuljongtärningar i stället för salt. Smaka av allteftersom, tills Du känner Dig nöjd.
  3. Sirap och ättika efter smak (ca 6 msk 7% ättika, 6 msk sirap) Men det är Dina smaklökar som avgör.
  4. Servera pölsan med rödbetor, bacon, stekt ägg och hackad rå lök till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.