Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjorda nyttiga dammsugare

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fantastiskt goda dammsugare som du kan äta varje dag. De är riktigt goda och de kan förvaras i frysen så att du alltid har något gott när du blir sugen. Riktiga munsbitar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning: Koka quinoan tills den är riktigt mjuk. Det är viktigt att den är mjuk så det inte blir en grynig konsistens. Låt quinoan svalna. Lägg quinoan i en mixer tillsammans med kakao, arrakessens och kokos. Mixa till en slät deg. Smaka på degen. Önskar du mer sötma eller arraksmak – lägg till dadlar eller arrakessens.
  2. Grön marsipan: Mixa agavesirapen och babyspenaten med lite av mandelmjölet i en mixer tills du får en slät grön deg. Tillsätt lite mandelmjöl i taget och mixa tills du får en slät, grön mandelmassa. Om degen är för kletig – lägg till lite extra mandelmjöl. Lägg ut ett smörpapper och kavla ut marsipanen med en kavel till ungefär 25x35 cm. Dela marsipanen på längden i tre lika stora delar, 8x35cm. Dela fyllningen i tre lika delar och rulla ut dom till en 35cm lång rulle. Lägg en rulle med fyllning på varje marsipanlängd. Rulla marsipanen runt varje dammsugarrulle. Nyp fast kanten med fingrarna och rulla allt lite försiktigt fram och tillbaka ett par gånger tills det blir slätt. Jag brukar rulla ut den lite extra så att den blir lite smalare, men det är en smaksak. Skär varje dammsugarrulle i så stora bitar som du vill ha. Smält chokladen och doppa ändarna på varje dammsugarbit i den smälta chokladen. Lägg dammsugarna på ett fat och stoppa dom i kylen ca tio minuter tills chokladen stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.