Lite chili ger extra sting åt den goda chokladpajen som serveras med stekta ananasskivor.
Riktigt läcker paj!
Instruktioner
- Hacka samman mjöl, salt, smör, florsocker och äggulor till en deg. Slå in i plastfolie och låt ligga i kylen ca 1 timma.
Kavla ut degen och tryck ut i små portionsformar.
Förgrädda i 200 graders varm ugn 7-8 minuter.
- Smält smör, choklad, kakao och salt i en skål över hett vatten, rör tills allt är blandat. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt sirap och crème fraiche och vänd ner i äggsmeten i chokladblandningen.
Häll över allt i det förgräddade pajskalet.
Grädda i 150 graders varm ugn 20-25 minuter för små formar och ca 40 minuter för stor form.
Låt svalna.
- Skär bort skalet på ananasen och skär den i tunna skivor.
Hetta upp råsocker, smör och finstrimlad chili i en stekpanna. Lägg i ananasskivorna och stek dem på båda sidor.
Fördela skivorna på pajen och servera.
Publicerat den
18 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar