Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het chokladpaj med chili och ananas

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite chili ger extra sting åt den goda chokladpajen som serveras med stekta ananasskivor. Riktigt läcker paj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, salt, smör, florsocker och äggulor till en deg. Slå in i plastfolie och låt ligga i kylen ca 1 timma. Kavla ut degen och tryck ut i små portionsformar. Förgrädda i 200 graders varm ugn 7-8 minuter.
  2. Smält smör, choklad, kakao och salt i en skål över hett vatten, rör tills allt är blandat. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt sirap och crème fraiche och vänd ner i äggsmeten i chokladblandningen. Häll över allt i det förgräddade pajskalet. Grädda i 150 graders varm ugn 20-25 minuter för små formar och ca 40 minuter för stor form. Låt svalna.
  3. Skär bort skalet på ananasen och skär den i tunna skivor. Hetta upp råsocker, smör och finstrimlad chili i en stekpanna. Lägg i ananasskivorna och stek dem på båda sidor. Fördela skivorna på pajen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.