Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heta cajunkräftor med majs och potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kräftor är en självklarhet i cajunköket och serveras oftast tillsammans med lite mer kryddor och matiga tillbehör än vad vi är vana vid i Sverige. Fantastiskt gott! Att koka sin egen kräftlag är en snabb genväg till en läcker och imponerande kräftskiva. Vi har tagit oss en titt runtom i världen och inspirerats till kräftor med smak av allt från Italien till Asien och Sydamerika. Smaklig spis!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Skär lökarna i stora klyftor. Skär majskolvarna i tre delar och skala eller tvätta potatisen noga. Lägg allt i en stor kastrull tillsammans med samtliga ingredienser utom kräftorna.
  2. Koka upp och låt koka i 20 minuter eller tills potatisen börjar mjukna. Smaka av med ytterligare kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och lägg ner kräftorna. Låt dem bli varma (de ska inte kokas mer) och lägg därefter upp allt på ett stort, lite djupare fat. Häll på så mycket av lagen som möjligt och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.